Thursday, April 5, 2007

Brainstorm session "target groups and possible creations"

i'm going to put my text in dutch here I will try to translate it as soon as possible.

***deze tekst kan veel tot zeer veel schijffouten bevatten het is maar een snelle brainstorm, maar ik wil gewoon mijn denk proces tonen.***

- Sporters

Aan de hand van hun handelingen bepaalde geluiden activeren

Bv squash geluid bepaald door locatie waar de bal de muur raakt.
Sproters kunnen ook speciaal pak aandoen (motioncapturing) wat bepaalde bewegingen ook kan waarnemen en linken aan geluid.

- Motorisch gehandicapten

Bij revalidatie of training van de vaardigheden komt vaak een bal een te pas. Deze vorm ligt makkelijk in de hand en kan de persoon ‘makkelijk’ mee oefenen. Er zijn verschillende bewegingen die je kan doen (rollen, knijpen, gooien, botsen, tollen, ...) het zou misschien leuk zijn om het nuttige aan het aangename te koppellen, zo zouden al deze acties ook als ‘triggers’ kunnen dienen die een bepaald geluid of sample starten. Dit voorkomt een valkuil die volgens het BOSK (Nederlandse vereniging voor motorisch gehandicapten en hun omgeving) vaak voorkomt namelijk dat er enkel naar het fysieke word gekeken bij deze mensen en niet naar hun mentale stimulatie.

- Nerds

Misschien is het interessant om te kijken naar doelgroepen die muziekaal totaal onbegaafd zijn en deze toch een mannier geven om muziek te maken. Je moet kijken naar wat hun Core Business is en daarop voort werken. Bij nerds is dit volgens mij programmeren. Ik kan bepaalde altijd terugkerende symbolen of woorden gebruiken als ‘trigger’. Hierdoor word de code omgevormd van een saai gegeven naar een creatief muzikale compositie. Dit kan zelfs de ‘nerd’ stimuleren om specifiek voor dit instrument te programmeren. Het ultieme doel zou dan zijn om een soort van eigen programmeer taal te bouwen die verschillende woorden uit alle andere talen ontleend.

- bezoeker van een openbaar gebouw

wanneer je een café binnenkomt is het misschien ook leuk om de muziek/sfeer te kunnen beïnvloeden. zo zou je een instrument kunnen maken die van elke persoon een 'trigger' maakt en afhankelijk van de plaats waar hij zich begeeft de toon/sample/snelheid/... veranderen.

- de café ganger

elk dankje kan een bepaald label krijgen, dat label hangt vast aan een toon of samle. elke tafel kan dan uitgerust worden met een censor die zo aan de hand van verschillende drankjes de muziek genereerd. het is dan leuk om misschien bepaalde drankjes met bepaalde muziekstijlen te associëren.

____//opmerkingen

1) dit zijn allemaal ingewikkelde voorstellen maar ik denk dat als ze onmogelijk zouden zijn kan ik ze altijd nog minder ingewikkeld maken.

bv. ipv. labels en censors in het café, het gewicht op een tafel meten en aan de hand daarvan kijken wat er gedaan kan worden.

2) Het is bij sommige projecten ook leuk om visueel iets te doen.

bv. als het gewicht op een tafel word gemeten kan de kleur van de tafel veranderen wanneer het drakje bijna leeg is.

No comments: