Tuesday, April 24, 2007

launch website vooruit

vrijdag heb ik het launch event van de web 2.0 site van de vooruit bijgewoond, een zeer mooi initiatief met naadloze integratie van youtube, last.fm, ... gebruikers kunnen een event in de vooruit extra promoten door extra content te uploaden of gewoon te vinden op andere web 2.0 applicaties.

allemaal zeer mooi (en zeker voor een Belgish initiatief) maar toch zijn er enkele zware beperkingen bij deze website. Zo kan je enkel events bekijken.bewerken van de vooruit zelf, wat vanuit marketing standpunt natuurlijk de beste keuze is maar als je kijkt naar de waarde voor de community die je wil oprichten is dit een storende factor. Ze leggen de nadruk op het feit dat de user geen bezoeker van de vooruit moet zijn, maar als dat het geval is, zullen ze heel de belgische cultuur sector in kaart moeten brengen.

misschien ben ik nu wel wat te hard en moet ik deze kritiek niet op de vooruit geven maar op de sector, want de vooruit is misschien wel de pioniers die de weg gladmaakt voor een overkoepelende organisatie die met een soortgelijk initiatief komt en content kan 'lenen' van sites zoals die van de vooruit. in ieder geval is het tot nu toe uniek in belgië, is het een indrukwekkende website, waar (schijnbaar) aan alle details gedacht werd en waren de hapjes lekker.

http://www.vooruit.be/

No comments: